It does not matter if you are a rose or a lotus or a marigold. What matters is that you are flowering.


– Osho

Profil

Yoga handler om at sige ja til livet, om at acceptere det der er - og om at anerkende at alting allerede er præcis som det skal være.


Jeg har hele livet været optaget af at forstå. Forstå mig selv, forstå andre mennesker, forstå verden og forstå det, der er større end mig selv. Det har ført mig på mange rejser, indre som ydre, geografiske som faglige og spirituelle.


Jeg er så heldig at have beskæftiget mig med de fleste universelle, menneskelige dimensioner i et varieret arbejdsliv.

Jeg har arbejdet med de psykologiske og terapeutiske dimensioner som sprogpsykolog og hypnoterapeut.

Jeg har arbejdet med de åndelige dimensioner som spirituel vejleder og leder af udviklingsgrupper.

Jeg har arbejdet med de sociale og personlige dimensioner som mentor og vejleder for udsatte mennesker, for stress- og depressionsramte og for mennesker med forskellige psykiatriske diagnoser.


I dag er det på yogamåtten, at jeg forstår bedst. Også at jeg ikke altid behøver at forstå. Det er nok at acceptere ved at anerkende det der er, uanset hvad det måtte være. Yoga har skærpet mit sanseapparat og styrket min skelneevne. Evnen til at undersøge det, der er vigtigt, og give slip på det, der ikke er. Endvidere har yogaen reddet mig ud af to diskusprolapser, og min krop er i dag langt stærkere end da jeg var helt ung. Yogaen har i snart to årtier været både min livsvej og min levevej.


Min tilgang til yogaen - som også afspejles i min undervisning -  er udogmatisk, hvilket betyder at jeg ikke bekender mig til en tradition, guru eller retning, og erfaringsbaseret ved at omdrejningspunktet er at mærke, hvad der sker i kroppen under yogaen - og være fuldt til stede med et åbent sind.


Det essentielle for mig er, at yoga asanas skal udføres med så megen lethed og samtidig så megen stabilitet som muligt (stiram sukham asanam).

Jordforbindelse og åndedræt er naturlige fokuspunkter i min undervisning, idet de tilsammen - mere end noget andet  - fører til lige præcis den dybde og den lethed, der gør at yoga - i den fysiske såvel som i den åndelige dimension - bliver både vedkommende og befriende. 
Marie Louise Qvist (1966)


·Sprogpsykolog, cand.mag., Københavns Universitet

·Yogalærer, Dynamic Yoga, Windfire Yoga v/Godfrey Devereaux

·Kurser i bla. MediYoga, Yin Yoga, Ashtanga Yoga, Dynamisk Yoga, Anusara Yoga, Hatha Yoga og EnergiYoga ved bl.a. Erin Fleming (USA), Jordan Bloom (USA), Stefan Engström (Sverige), Patrick Oancia (Japan), Angela & Viktor (Holland)

·Hypnoterapeut, The Wellness Institute, København

·Spirituel vejleder, Scandinavian Centre of Spirituality, København & Arthur Findley College, Stanstead, England.


Mange års erfaring med:

- rådgivning, terapi og udviklingsgrupper

- mentorvirksomhed for udsatte og stressramte

- uddannelse og undervisning

- projektledelse og projektudviklingYogaDharma v/Marie Louise Qvist - mail@mlq.dk - +45 22 17 90 00